петък, 18 юни 2010 г.

За рожден ден




































по проекта на
Трейси Хъдзън:)




За предизвикателството на Елшите:)













и какво е рожден ден без хубава почерпка:)понеже си падам страшно по шоколадовите истории,ет ви и рецепта за любимия ми сладкиш - шоколадовоя фъдж:))




Продукти:


за блата - 4 яйца,чаша и половина захар,2 щипки сол,1 ванилия,120гр.масло,разтопено и разбъркано със 100 гр.черен,натурален шоколад,1 чаша брашно,2-3 лъжици какао и чаша едро натрошени орехи.Аз започвам със стопяването на маслото и шоколада,после забърквам останалите продукти по реда,по който са записани.Пека на 170 градуса около 25-30 мин.Изваждам и охлаждам за малко.


за карамела:чаша захар,лъжица вода и лъжица лимонов сок - щом се карамелизира на котлона,добавям 3 лъжици масло(внимавайте,че пръска!:)),бъркам,после половин чаша заквасена сметана,1-2 щипки сол,2 ванилии и изсипвам сместа върху изстиналия вече блат,като я заглаждам добре.Отгоре поръсвам с шоколадови стърготини и орехи,оставям го да стегне за половин час в хладилника и е готов за консумация:)Приятен апетит!!!




16 коментара:

Irena каза...

Леле, страхотнен проект, браво.
Много си се потрудила, това си е доста трудоемко.
Може ли да пуснеш линк как се прави?

анубис каза...

благодаря,Иренче,наистина ми се стори трудничко в началото,но после ми потръгна и за един ден го спретнах:)линка е най-долу в публикацията:))

Маги каза...

Много хубава кутийка. Доста си си поиграла с нея. Браво!

Kras каза...

Това което си направила е невероятно ще кажеш ли малко повече за изпълнението на проекта .Може да се направи от тези кутиичици и детска количка

Пъстър свят каза...

Браво! Много оригинално! Доста си си поиграла, но си заслужава:)))

unicorn каза...

Много е интересно и хубаво:)))Браво:))

анубис каза...

благодаря ви,момичета;)направено е от 24 кибритени кутийки,всичко е обяснено в линка,който съм дала в края на публикацията:)предполагам,че доста неща могат да се направят от кибритени кутийки и това е едно от тях:)сега търся из нета проекти от кибритени клечки,че имам доста:))))))

Krissbal каза...

Уникално е!Адмирации!

siskus каза...

Уау,уау,разкош,колко много чекмедженца,малееее трябва ти да спечелиш,олееее не спирам да я гледам,направо ме завлядя,а нали съм си и гардже и като види лъскаво залепва,но е уникална кутийката!

Dorka Kokorka каза...

Лелееееее... Първоначално помислих, че е готово шкафче и ти само си го украсила, та си викам - е, не е кой знае какво... обаче когато започнах да отварям снимките поотделно в голям размер, направо ми падна шапката!!!!!!!!! Имаш моите адмирации!

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Оригинално, ефектно, прелестно и перфектно изпълнено творение - нямам повече думи! Отдавна го заглеждам, но да си призная - не се наемах да го започна! Ти направо ме удиви с изпълнението дори е по-добро от това, което аз съм гледала и това което ти си дала като линк! СТРАХОТНО - ВЪЗХИЩЕНИЯ!

Ivolina каза...

Шкафа е великолепен. Много изпипан в детайлите и елементите.
Сладкиша също изглежда супер.

Creative каза...

Страхотно шкафченце! И аз отдавна съм си го заложила като проектче, дори преди месеци бях изкупила де що имаше кибритени пакети от един магазин, та продавачките тогава доста странно ме изгледаха :))))))), но все не се наканвам да го почна, че някак пипкаво ми се струва. Дори и сега като се присетя продължавам да купувам кибритени кутийки при всяко посещение в магазина :))))))) Ако намериш проекти с кибритени клечки ще се радвам да ги споделиш и тях :))))))))))
Още веднъж поздравления за прекрасното изпълнение! :)

kenli каза...

Просто си представих изненадата в очите на получателя на такъв подарък.Как с треперещи ръце отваря всяка кутийка и търси изненадата си....Прелестно творение!!!

made by fifi каза...

gorgeous creation - like the look of the cake too! thanks for joining in MTTC challenge this week x

Helen каза...

OMG! I love the match box draws! I made a smaller one. I think I am going to make another one like yours.